Известие

Collapse
No announcement yet.

Проблем с комфорт на ел.стъкла

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Проблем с комфорт на ел.стъкла

Имам една дреболия която ме дразни и не можах да открия из форума някой да е питал за това. Когато заключа от дистанционното и задържа копчето, комфорта сваля всички прозорци, при заключване и задържане обаче не иска да ги вдигне. Когато заключа с ключа и го задържа ги вдига. Някой да се е сблъсквал с това и да има идея как да се реши?
    Alfa 159 2,4 JTDm Q4
    ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
    ex Alfa 156 1,9 JTD
    ex Alfa 75 1,8

Първоначално публикувано от pesho_kj Покажи съобщение
    Имам една дреболия която ме дразни и не можах да открия из форума някой да е питал за това. Когато заключа от дистанционното и задържа копчето, комфорта сваля всички прозорци, при заключване и задържане обаче не иска да ги вдигне. Когато заключа с ключа и го задържа ги вдига. Някой да се е сблъсквал с това и да има идея как да се реши?
    Няма да ги вдигне и не може да се включи функцията.
    За съжаление.

И на мен ми липсва - бях свикнал на 147цата ако забравя някое стъкло, да си го вдигна така.

Само най първите 159ки могат да ги вдигат, след средата на 2006та мисля спират да могат, най вероятно от съобажения за сигурност.

Даже в книжката си има табличка какво прави ключа с различните бутони по различен начин.
    Attached Files
    Last edited by Yavor; d.m.y г., 16:32.
    Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
    ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

Странно...моите се вдигат при задържане на бутона за заключване и си се свалят при задържане бутона за отключване. Произведена е 12.2006 г.
      Last edited by sasho_n2; d.m.y г., 17:33.
      Alfa Romeo 159 1.9 JTDm, SW, Lancia Delta II 1,6
      ".... 150 На превала Ляв 5 и веднага Десен 5! спирай, че си ебало майката за Ляв 2 на скок !!!ХОРАТА... "

Comment

Много тъпо...да си бях взел от първите...мерси Явка, проблем значи няма. Между другото "БРАВО", май ти си единствения който чете книжките, другите караме по метода проба-грешка
        Alfa 159 2,4 JTDm Q4
        ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
        ex Alfa 156 1,9 JTD
        ex Alfa 75 1,8

Comment

Първоначално публикувано от sasho_n2 Покажи съобщение
          Странно...моите се вдигат при задържане на бутона за заключване и си се свалят при задържане бутона за отключване. Произведена е 12.2006 г.
          Началото на 2007-ма променят тази функция заради евро директиви,и спират да слагат пинч сензори на вратите.Моята е 11/2006 и си ги вдига
          Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
          Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
          Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Слагаш съпротивление да си мисли, че има анти пинч сензор и почва да ги вдига , но е играчка голяма.
            ex - 147 16v multijet

Comment

Първоначално публикувано от emzo Покажи съобщение
              Слагаш съпротивление да си мисли, че има анти пинч сензор и почва да ги вдига , но е играчка голяма.
              Колко точно голяма?И къде точно му го завираш това съпротивление?Какво точно да е и т.н.
              Ако не е кой знае каква драма бих искал да имам точно тази екстра.
              Няма невъзможни неща,просто има недостатъчно финансиране.
              156 1,8ТS-99 ......
              EX
              159 1,9 JTD-08

Comment

Емо, доста хора ще те изслушаме много внимателно по тази тема!
                Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
                ..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...

Comment

И аз да се включа моята е 2002 вътрешен феис там става ли номера или въобще няма такава финкция?

много е добра,пробвах със задържане но няма ефект!

Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                  Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                  Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Объркал си леко темите май...159 2002 година няма...
                    Alfa 159 2,4 JTDm Q4
                    ex Alfa 156 2,4 JTD 20V
                    ex Alfa 156 1,9 JTD
                    ex Alfa 75 1,8

Comment

Става да,даже буксата си седи под кората на вратата,друг е въпроса че аз имам пинч сензори от 147,които може и да станат,но трябва внимателно да се извадят от уплътненията,или да се унищожат уплътненията

---------- Post added at 10:51 ---------- Previous post was at 10:50 ----------

Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
                      И аз да се включа моята е 2002 вътрешен феис там става ли номера или въобще няма такава финкция?

много е добра,пробвах със задържане но няма ефект!

Само външния фейс го може тоя номер
                      Fiat Idea 05" 1.9 Mjet N tuning
                      Lancia Ypsilon 00" 1.2 Elefantino blu
                      Piaggio Liberty 05" 50cc 2T

Alfa 33 1.7 16v SW-ex,Alfa 145 1.6 Boxer-ex,Alfa 146 TI-ex,Alfa 159 1.9 JTDm SW-ex

Comment

Първоначално публикувано от Mury Покажи съобщение
                        Става да,даже буксата си седи под кората на вратата,друг е въпроса че аз имам пинч сензори от 147,които може и да станат,но трябва внимателно да се извадят от уплътненията,или да се унищожат уплътненията

---------- Post added at 10:51 ---------- Previous post was at 10:50 ----------

Само външния фейс го може тоя номер
                        И вътрешния го може .. или поне на моята работи
                        Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                        Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                        Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Първоначално публикувано от DiStefano Покажи съобщение
                          И вътрешния го може .. или поне на моята работи
                          колега коя година е и как точно работи?

как да разбера дали имам анти-пинч сензори?
                          Last edited by Zafo_84; d.m.y г., 12:00. Основание: едит
                          Аlfa Romeo 145 1.4 16V TS Junior EXXXX.....
                          Alfa Romeo 156 SW 1.9 JTD FACELIFT '03 116HP
                          Всички екстри Мултиволан и Калорифер

Comment

Първоначално публикувано от Zafo_84 Покажи съобщение
                            колега коя година е и как точно работи?

как да разбера дали имам анти-пинч сензори?
                            2002-ра
                            задържаш отключване и сваля .. съответно задържаш заключване и вдига .. за сензорите не мога да кажа, но ако си сложиш ръката при вдигане ще те боли
                            Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 210 кавала ... и малко отгоре
                            Alfa Romeo 159 1.9 JTDm SW .. бързият влак
                            Renault Clio DCi 2018 .. без коментар .. да е щастлива жената

Comment

Съпротивлението на сензора в отпуснато състояние е около 1 kΩ при нашите коли, и под 400 Ω при натиснат сензор. Демек слагайте по един резистор 1kΩ на буксите. Сега дали ще ви тръгне тази функция след това немога да гарантирам.

---------- Post added at 18:58 ---------- Previous post was at 18:51 ----------

Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
                              Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Working...
                              X